google-site-verification=bYka1tah2SVzXloWXqie62SFOzYDUg5nnTiIK195LUQ
  • Anasayfa
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/groups/megapoldanismanlik/
    • Kozmik Enerji Eğitim ve Seminerleri
    • İzmir'de Kozmik Enerji Seansları ve Eğitim Seminerleri için Kozmik Denge Merkezi
    • Kozmik Enerji Eğitimi
    • Aysu Sürücü - Kozmik Enerji Pregrassor
    • Access Consciouness Nedir?
    • Access Bars Eğitimi İzmir
    • Access the Bars Eğitimi
    • Hayat Bana Neşe, Kolaylık ve İhtişamla Gelir
    • Access Bars Eğitimi
    • Access Bars Eğitim ve Seansları
    • Kuantum Dokunuş Nedir?
    • Uluslararası Sertifikalı Kuantum Dokunuş Eğitimi
***ETKİNLİK TAKVİMİ***
Site Haritası
MEGAPOL DANIŞMANLIK facebook

Lakshmi Enerjisi; Bolluk ve Başarı Yaratma Enerjisi

Lakshmi Enerjisi; Bolluk ve Başarı Yaratma Enerjisi

Lakshmi bolluk yaratma enerjisi, hinduzime ait güçlü bir mantra olan Lakshmi Gayatri mantrasının enerjisini içerir.  Lord Vishnu'nun eşi olan Tanrıça Lakshmi, aynı zamanda bolluk ve refahın tanrıçasıdır.

Tekamül, kişisel erdem ve başarı için tanrıça Lakshmi'ye ibadet edilir. Onun mantrasını söyleyen kadınlarda dayanılmaz bir güzellik ve çekicilik gelişir.  Bu mantra sizin fark edilmenize yardımcı olur, baht açıklığı ve şans getirir.

Lakshmi hem maddi hem manevi açıdan zenginlik ve refah tanrıçasıdır."Lakshmi" kelimesi, sanskritçe bir kelime olan ve "hedef" anlamına gelen "laksme" kelimesinden türetilmiştir. Bu nedenle, Lakshmi hem dünyevi hem de manevi refahı kapsayan hayat hedefini temsil eder.

Hindu mitolojisinde, aynı zamanda "shri" olarak da adlandırılan Tanrıça Lakshmi, Lord Vishnu'nun en kutsal eşidir ve evrenin devamlılığında ve korunmasında ona bereket sağlar.

Lakshmi resimlerde dört kol ve dört eli olan bir kadın şeklinde tasvir edilmiştir. Nilüfer çiçeği üzerinde durur, altın nakışlı kırmızı bir elbise giyer. Ellerinde altın sikkeler ve nilüfer çiçekleri vardır. İki tane fil(bazı resimlerde adedi dörttür) tanrıçanın yanında gösterilmiştir.
Bu sembolizm, aşağıdaki manevi temayı ifade eder:
Dört kol uzaydaki dört yönü temsil eder, bu nedenle tanrıçanın her yerde hazır ve nazır olduğunu ve kudretini sembolize eder. Kırmızı renk aktifliği belirtir.Kırmızı elbisesindeki altın nakış refahı temsil eder. Burada anlatılmak istenilen fikir; her zaman Tanrıçanın ihtiyaç duyanlara bolluk ve refah dağıtmakla meşgul olmasıdır. Lakshmi'nin üzerinde durduğu nilüfer çiçeği,bu dünyada yaşayan kişinin dünyanın zenginliğine saplantılı olmak yerine ondan zevk alması gerektiğini ifade eder.Bu şekilde yaşam suda ıslanmadan gelişen nilüfer çiçeğinin yaşamına benzer.

Dört eller insan hayatının dört unsurunu temsil eder:Dharma(erdemlilik), kama(gerçek istekler), artha(bolluk) ve moksha(doğum ve ölümden kurtuluş). Ön eller fiziksel dünyadaki aktifliği temsil eder ve arka eller manevi tekamüle rehberlik eden manevi etkinlikleri belirtir.

Vücudun sağ tarafı aktifliği sembolize ettiğinden, arka sağ eldeki nilüfer çiçeği insanın dünyadaki bütün görevlerini dharmaya uygun olarak gerçekleştirmesi gerektiğini ifade eder.Bu şekilde gerçekleşirse, Lakshmi'nin arka sol elindeki nilüfer çiçeğiyle sembolize edilen Moksha'ya(kurtuluş) kapı açılır. Lakshmi'nin ön sol elinden yeryüzüne düşen sikkeler onun ihtiyaç duyanlara bolluk ve refah sağladığını resmeder. Ön sağ eli ihtiyaç duyanlara bereket ihsan ettiğini gösterir.

Tanrıçanın yanında duran filler dünyevi zenginlikle birleştirilmiş isim ve ünü sembolize eder. Buradaki belirtilmek istenen fikir; gerçek ihtiyaç duyanın sadece isim ve ün elde etmek için veya kendi maddi isteklerini tatmin etmek için zenginliği kazanmaması gerektiği ama kendisine ve başkalarına mutluluk getirmesi için onu paylaşması gerektiğidir.

Bazı resimler dört filin altın taslardan tanrıça Lakshmi'nin üzerine su püskürttüğünü gösterir. Yukarıda bahsedildiği gibi dört fil insan hayatındaki dört unsuru temsil eder. Püskürtülen su, aktifliği tanımlar. Altın taslar bilgelik ve saflığı belirtir. Dört filin altın taslardan tanrıça üzerine su püskürtmesi resmi şu temayı ifade eder: Bilgelikle , saflıkla desteklenmiş ve erdemliliğe(dharma) uygun olarak gösterilen sürekli çaba hem maddi hem manevi refahı davet eder. 

Bansi  Pandit

 Lakshmi,Lakshmi,Lakshmi


Lakshmi, Lakshmi, Lakshmi, Lakshmi, Lakshmi, 

Lakshmi

  
5620 kez okundu

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın